Publicat el

Els gegants de Vic també venen a pentinar-se a Frame Hair Club

blog-frame-perruqueria-pentinats-gegants-de-vic

Sí, ho has llegit bé, els gegants de Vic són uns clients d'alçada de la perruqueria Frame Hair Club. No podem dir que siguin uns clients fàcils, encara que no solen queixar-se i sempre venen amb les idees ben clares 😉

Si ets d'Osona és molt probable que els hagis vist en alguna ocasió. A la propera, fixa't en els seus pentinats i com porta de cuidada la barba el gegant, perquè hi hem estat hores per aconseguir el millor resultat possible.

Hem parlat amb en Roger, uns dels responsables de la colla gegantera, que és qui ens ha explicat que els gegants de l'Ajuntament de Vic daten de 1862. Són unes peces escultòries i històriques del patrimoni cultural de la ciutat, i com ja veus, més que centenàries.

Es van estrenar l'agost de 1862 en motiu de la canonització de Sant Miquel dels Sants, patró de la ciutat de Vic. I des de llavors surten sempre en dues festes molt assenyalades de la ciutat: Mercat del Ram i Festa Major de Vic.

Gegants de l'Ajuntament de Vic.

Teniu molts gegants a la ciutat de Vic?

Sí, tenim molts gegants, però a Frame Hair Club us portem sempre dues parelles de gegants per pentinar i arreglar la barba. Una d'elles es la de l'Ajuntament de Vic i l'altra del carrer de la Riera de Vic.

Tenen nom? Quins?

Per estrany que pugui semblar, no tenen nom. Antigament no se'ls posava nom i han seguit així. Els que sí que tenen nom i que sempre acompanyen a les parelles de gegants, són els caps de Llúpia, que s'anomenen: Vella, Merma i Nen i són els capgrossos, que a Vic se'ls coneix com a caps de Llúpia perquè tant la Vella com el Merma tenen berrugues (llúpies) a la cara.

El Merma, la Vella i el Nen

Requereixen de molt manteniment?

Hem de tenir molta cura tant amb les vestimentes com amb els pentinats dels cabells i les barbes. S'ha de ser molt curós. Inicialment anaven vestits de moros i a partir del 1891 van canviar de vestimenta i actualment van de comtes d'Osona i sovint se'ls han de fer petits retocs perquè llueixin sempre perfectes. Amb els cabells igualment, perquè han d'estar sempre ben nets i pentinats, que no és fàcil, perquè no són a mida humana. En el cas dels gegants de l'Ajuntament, el gegant porta una gran barba i una gran cabellera i la geganta porta unes trenes molt llargues que són molt difícils de pentinar. Vosaltres ho sabeu prou bé, sabeu el què és deixar-los a punt!

Moltes gràcies Roger per apropar-nos una mica més a la cultura popular catalana de la ciutat

A vosaltres per cedir-nos aquest espai vostre i sobretot per atendre les parelles de gegants cada vegada que necessiten passar pel saló per posar-se guapos i guapes!

Ara, des de Frame, volem ensenyar-te unes imatges de com treballen les nostres estilistes amb els caps dels gegants, perquè te'n puguis fer una idea. Es pot veure clarament la llargada dels cabells de la geganta (en aquest cas la del carrer de la Riera), com la Mònica i la Judit fam les trenes que després van agafades en un recollit i finalment la geganta de l'Ajuntament de Vic amb les dues trenes a banda i banda, fetes per l'Aida, i la cabellera, la barba i el bigoti llarguissims del gegant de l'Ajuntament. Esperem que t'agradi!

cabellera-geganta-de-vic
trenes-de-la-geganta-de-vic
pentinant-els-gegants-de-vic
pentinant-la-geganta-de-vic
gegant-i-geganta-de-vic

Ja veus que la perruqueria pot arribar a límits com aquests! És tot un repte per nosaltres cada vegada que venen els gegants al saló perquè sabem que ens portaran hores de feina que demanen de molta paciència i ganes de fer-ho bé. Un estilisme més que sumem als nostres curriculums! 😉

Gràcies per acompanyar-nos! Pots seguir-nos a Facebook i a Instagram o seguir navegant per la nostra pàgina web per a més informació.