Publicat el

Rínxols d'or

El mètode Curly el va desenvolupar la perruquera anglesa Lorraine Massey, cansada de la falta d'atenció per part de la indústria als cabells arrissats i ella mateixa s’ha encarregat de recopilar tot el seu coneixement al llibre The Curly Hair Handbook, publicat el 2011. Massey revoluciona la perruqueria gràcies a la seva experiència personal sobre com cuidar els cabells arrissats, allunyant-los de l'ús d'ingredients nocius i sempre volent defensar la bellesa dels rínxols i la seva naturalitat.

El mètode Curly neix de la intenció de donar naturalitat, definició i salut a tots els cabells arrissats, ja que és difícil hidratar-los de la mateixa manera que els cabells llisos. Aquest mètode busca l'equilibri perfecte entre hidratació, nutrició i aportació de proteïnes. Les premisses són evitar pràctiques i productes que resultin nocius o agressius. Per tant, no es poden utilitzar productes que portin algun d’aquests components: sulfats, parabens, ceres, olis minerals, alcohols assecants i silicones no solubles a l’aigua. A Frame disposem de productes de Montibello, m32, i Kerastase, especialitzats amb el mètode Curly.

Els cabells idíl·lics per al mètode Curly són els encrespats, amb embolics, puntes obertes o trencadisses, falta de lluentor, cabells amb tendència al trencament o cabells saturats de productes.

Amb l’excés d’informació que vivim actualment en relació a qualsevol tema, abans de presentar el mètode Curly, a Frame hem investigat i après molt sobre el tema i ara us podem presentar el que considerem més adequat. Per al mètode Curly és molt important tenir en compte cinc passos: rentar, tractar, segellar, definir i refrescar. Aquests cinc punts i un bon tallat, són la clau de l’èxit d’un bon mètode Curly. Abans de començar amb aquests cinc passos, també és adequat fer un tractament Detox per als cabells.

La importància del diagnòstic

En el moment de fer un Curly o qualsevol treball en el nostre sector és molt important fer un diagnòstic. En el cas del mètode Curly, també hi ha altres factors a tenir en compte que fan referència a com la persona es cuida els cabells a casa, com li agraden els rínxols, si prefereix definició o volum i també cal tenir clar el patró dels rínxols, la porositat, elasticitat i densitat.

Moda i Curly, tendències de tall

Els talls més demanats pels rínxols són talls rodons, talls Bob i cort shag. També trobem casos que fan el Big Chop (el gran tall) per eliminar restes de tractaments allisats i així començar amb el mètode des de zero.

Els talls Curly es dissenyen d'una manera diferent, tenint en compte que són talls rectes o sencers a les puntes. Els podem fer amb màquina i tisores sense buidar la punta i estan prohibides les tisores d'entretallar i la navalla,  ja que els cabells s’han de tallar en la direcció del rínxol per no trencar la forma. És molt important fer aquests talls en sec, per veure realment quina caiguda tenen i com queden realment.


A cada saló Frame tenim una ambaixadora Curly. Només cal que demanis hora i gaudeixis de la bellesa dels teus rissos.

Imatge cedida per Montibello