Publicat el

Com han fet front a l’obertura d’una franquicia les noves empresaries de Frame Hair Club

perruqueria-frame-girona

Estem arribant a la fi d'un any molt complicat per a moltes persones. El confinament total, que va començar el mes de març, ens va obligar a tancar els nostres salons i enmig d'aquesta situació l'Eli i l'Anna estaven en tràmits d'iniciar el seu propi projecte: obrir una franquícia de Frame Hair Club a la ciutat de Girona.

Ens sembla interessant fer-los algunes preguntes perquè ens puguin donar la seva opinió del fet de començar una nova etapa laboral enmig d'una pandèmia i alguna que altra pregunta sobre el sector en general.

Comencem!

Com heu fet front a l'obertura del saló després del canvi de situació global?

Vam adaptar l'obertura a les condicions de la Covid-19, mantenint els horaris i hem estat sempre al dia amb les restriccions i mesures preventives.

Pel què fa a la comunicació entre salons ens hem recolzat amb les videoconferències, missatges via mail, i també a través de la plataforma que tenim els treballadors de la marca per parlar dia a dia i mantenir una comunicació excel·lent.

eli-anna-frame-hair-club-girona

És molt complicat obrir una franquícia? Quins avantatges creieu que té respecte d'un negoci independent? Com us ha ajudat la franquiciadora a obrir el saló?

equip treballant

Creiem que el fet d'obrir una franquícia no és difícil, però sí que porta el seu temps, evidentment, i vol molta dedicació.

Tot i que el més complexa són els dos primers anys, igual que emprenent en qualsevol altre negoci, anem pel bon camí.

Hi ha molts aspectes positius a tenir en compte quan formes part d'una marca potent com ara:

El suport de la marca constant amb publicitat, els descomptes amb materials que un negoci independent no podria oferir pel simple fet de no tenir una demanda tan elevada de productes, la imatge d'un saló professional, amb un equip en constant formació, tan interna com externa, i al dia de totes les noves tendències.

La franquiciadora ens ha donat molt suport moral en tot moment i comptem amb un gran equip d’assessors experimentat per fer que el negoci funcioni correctament.

Com porteu la gestió del negoci? Compteu amb el suport de la marca?

Portar la gestió del negoci comporta tenir control de tot el que passa, i no en passen poques de coses en un negoci! Afortunadament comptem amb més persones que formen part d'aquesta gestió, tot l'equip de la marca i altres persones externes que ens ajuden amb la part comptable, fiscal i laboral.

Quines són les marques de referència amb les que treballeu i per què aquestes?

Treballem amb tres grans marques: MONTIBELLO, M32 NATURAL i GHD.

Tenim molt clar que la nostra tasca més important és tenir cura dels cabells dels nostres clients i clientes a cada servei que realitzem i que a la vegada ells mateixos puguin fer-se el manteniment a casa amb productes d'alta qualitat.

També volem donar un servei de qualitat amb productes cosmètics també vegans i ecològics que respecten el medi ambient i lluiten contra la crueltat animal, frescos i que diuen NO als derivats del petroli.

Quins són els vostres referents en perruqueria? Els que més us inspiren en les vostres creacions?

vidal-sassoon

Podriem dir que un dels nostres referents és Vidal Sassoon, que va ser qui va modernitzar la perruqueria amb els seus talls simples i geometrics. De totes maneres, qui realment ens ha inspirat al llarg de la nostra carrera han sigut les persones que ens han format i han apostat per nosaltres, ensenyant-nos a ser millors persones i grans estilistes.

Quines són les tendències en perruqueria que venen per aquesta tardor-hivern 2020?

Les tendències d'aquesta tardor-hivern són les metxes chunky, concretament a la part més propera de la cara, per trencar amb la naturalitat.

Una altre tendència que ve amb molta força són els rossos, des dels mes càlids als més freds, passant pels tons apastelats, ja que al tenir una base molt clara pots jugar amb diferents tonalitats com el rosa, el corall o el lavanda, entre d'altres.

En quan a forma, tornen les ondes i els rissos amb una llargada mitja (midi) deixant enrere aquelles  llargues cabelleres.

chunky-highlights

I quin és el servei que més us demanen les clientes?

El servei que més demanen les nostres clientes són color, tall i pentinat. I com no, ara que és tendència, tot tipus de rossos.

Ara entrant a un nivell més personal, quines són les vostres aficions més enllà del món de la perruqueria?

Fer esport a l'aire lliure, viatjar per adquirir nous coneixements i captar noves tendències, la lectura, la pintura i la gastronomia són les activitats que ens agrada gaudir en el nostre temps lliure.

Quin referents en moda, maquillatge o fins i tot pintura teniu i en què us inspireu per fer treballs de color als cabells?

Actualment, amb les noves tecnologies i les xarxes socials, tenim un ampli ventall d'informació constant i actualitzada de la moda en roba, maquillatge i cultura en general. Podriem dir que és fàcil per a nosaltres estar al corrent, per exemple, obrint l'aplicació Instagram. És on hi trobem fotografies i vídeos d’influencers, de revistes reconegudes del sector, de professionals de la perruqueria, etc. que mostren molt bé quins són els trending topics de cada moment. D’aquesta manera et motives a aprendre i oferir-ho als clients.

Aquí és on nosaltres hem d'anar, un pas més endavant perquè els clients, a l'igual que nosaltres, també estan molt al dia de les tendències, per això ens hem d'avançar per aportar el més innovador.

I ja per acabar, com veieu el futur de la professió?

Pensem que la perruqueria serà, cada vegada més, un sector més especialitzat. Aquest és un dels motius pels quals hem apostat per emprendre amb una franquicia. D'aquesta manera ens assegurem de tenir un saló en constant evolució, amb formació d'alt nivell, equips motivats i professionals amb coneixements de tots els serveis que pot oferir una perruqueria.

Moltes gràcies per la vostra atenció. Des de Frame Hair Club desitgem que aquesta nova emprenedoría que heu començat en un any complicat només us porti èxits!

Endavant i molta feina!