Publicat el

Movember a Osona 2020: què és i com podem col·laborar

bigoti-movember

Si ens segueixes a les nostres xarxes socials ja has vist que portem uns dies parlant-te del MOVEMBER. Però... què és el Movember? En què consisteix? Com puc ajudar? Quina iniciativa porta a terme Frame Hair Club?

Tot això i més t'ho expliquem tot seguit. Una entrevista a Marc Carol i a Albert Sentias, impulsors del Movember 2020 de proximitat, que va al gra i que et deixarà clars tots aquests conceptes.

Albert Sentias i Marc Carol, un dia qualsevol, en una conversa que semblava poc transcendental parlant de barbes i bigotis, va sorgir la idea que avui ens expliquen.

La seva intenció és la d'impulsar el moviment del Movember aquí, de proximitat, i poder col·laborar en la causa.

Comencem amb l'entrevista per saber una mica més sobre la iniciativa que han portat a terme l'Albert i en Marc!

"Tothom pot col·laborar al Movember de proximitat!"

Què significa Movember i en què consisteix aquest moviment?

Movember és la unió de les dues paraules en anglès "moustache" i "November". El moviment va néixer el 1999 a Adelaide (Austràlia) quan un grup de 80 joves en un pub van decidir deixar-se bigoti durant tot el mes de novembre per conscienciar a la societat sobre el càncer de pròstata, el càncer de testicles i la depressió masculina.

Tan és així, que aquest moviment s'ha anat estenent arreu amb iniciatives pensades i creades per col·lectius conscients i preocupats per la salut masculina.

És una forma impactant i alhora divertida de contribuir en una causa que pensem que cal donar-li difusió.

Què us ha portat a voler incentivar aquest moviment a la Comarca?

Veure que Movembre s'estenia per tot el món i amb força a Catalunya. El fet que sigui com una activitat lúdica i a la vegada altruista, amb un toc original, i ens feia molta il·lusió despertar-lo a Osona.

En què consisteix la vostra iniciativa?

Originàriament es tracta de deixar-se créixer el bigoti i quan acaba el mes de novembre, en un sopar benèfic, afaitar-lo. Evidentment, aquest any degut a la Covid-19, el sopar no podem celebrar-lo, però això no ens ha frenat a l'hora de pensar una alternativa per poder recaptar fons. Volem fer-ho d'una forma original i creativa, mantenint l'esperit Movember!

Hem dissenyat i fet fer unes mascaretes amb bigoti, dos dissenys diferents perquè cada persona triï la que més li agradi o totes dues i les pugui anar intercanviant. Aquí una mostra!

Volem remarcar que són mascaretes confeccionades amb 3 capes:

  • Una capa NEO (teixit tècnic - composició: 92% polièster + 8% de licra)
  • Una capa interior formada per un filtre homologat TNT spoundbound reutilitzable
  • Una tercera capa de polièster amb tractament antibacterià.

El kit inclou opcionalment 2 filtres TNT spoundbound i una cinta elàstica ajustable per subjectar la mascareta per darrere el cap si algú així ho prefereix.

Disponibles en dues talles (infantil i adult).

Hi pot participar tothom? I de quina manera?

Sí! Pot participar tothom quin vulgui comprant una d'aquestes mascaretes i sobretot els nois i homes, deixant-se créixer el bigoti durant aquest mes de novembre per afaitar-lo a finals de mes.

Esperem que s'hi animi tothom! I si ens ho feu saber a través de les xarxes compartint amb el hashtag #framemovember seria genial!

Fes-te una foto amb bigoti o amb la mascareta Movember i comparteix la teva solidaritat!

Aquestes mascaretes ja estan disponibles a  diversos punts de venda, entre ells, gimnasos, botigues i comerços variats de Vic i comarca d'Osona.

On aniran a parar els beneficis que s'obtinguin amb les col·laboracions?

Els beneficis que obtinguem per la venda de mascaretes aniran destinats a l'Hospital Universitari de Vic. Comptem amb el recolzament d'Osona Contra el Càncer, associació que ens connectarà amb les necessitats d'aquest hospital en quan a investigació i aparells mèdics per la lluita contra el càncer de pròstata, un càncer típicament masculí.

Penseu que als homes els costa implicar-se en iniciatives que sigui positiu difondre-les a través de les xarxes socials? Com els animaríeu a fer-ho?

Els homes d'Osona, cada vegada som més sensibles i col·laborem amb causes tan nobles com aquesta, però en aquest cas concret del Movember, en el que és típic deixar-se créixer el bigoti, encara són reticents per qüestions estètiques a deixar-se'n. De totes maneres, a Europa, ja està estesa la tendència i molta gent popular ja es deixa el bigoti.

Des d'aquí animem a tots els nois i homes a participar en aquesta iniciativa, que pensin i siguin conscients que és per una bona causa i que realment només és per un mes, ja que a finals de novembre s'haurà d’afaitar! 😉

A més a més, som tots molt conscients del poder de les xarxes, per això voldríem que la gent comparteixi i difongui la causa amb el hashtag #framemovember per poder-ne fer ressò.

I ja per acabar, existeix un bigoti per a cada home?

Si, de fet, depèn de la professió, de la morfologia de la cara, de l'estil de cada persona, etc. La feina de l'estilista és aquesta, trobar un bigoti per a cada home, que el faci sentir còmode i s'agradi portant-lo.

Nois, el bigoti és sexy!

bogoti-johnny-depp
bigoti-beckham
tendencia-bigoti

Moltes gràcies per explicar-nos aquesta iniciativa i animar-nos a col·laborar en aquesta causa de salut masculina!