Publicat el

Quatre marques de roba de proximitat, sostenibles i ‘casual’, les vols conèixer?

moda-sostenible-de-proximitat

Hola Framer!

És molt probable que formis part del tant per cent de persones a qui la vida els ha canviat gairebé per complet des del confinament del mes de març d'aquest 2020. Han passat 7 mesos i sembla que la situació no canviarà per bé en breu.

Si et toca treballar des de casa, per seguretat i per consciència social aquest post et pot interessar, i és que hem trobat quatre marques de roba de proximitat, sostenibles, amb roba còmode i elegant per continuar treballant des de casa i sentir-nos igualment guapes i guapos.

Potser les coneixes, potser ja els has comprat alguna peça i fins i tot potser ens en pots aportar alguna que desconeixem i que també comparteix aquests valors que tant ens interessen! Ens acompanyes?

És evident que una de les coses que hem canviat és la roba amb la qual ens vestim més habitualment ara.

Si fas teletreball voldràs peces de roba còmodes, de materials agradables, fresques en èpoques de calor i calentetes ara que tenim el fred a sobre. Un estil més casual. Roba per passar estones a la muntanya, per seure davant de l'ordinador i poder treballar sense la incomoditat d'una camisa o un pantaló gens elàstics.

Doncs aquí és on entren les marques que fabriquen peces de roba còmodes, per estar per casa, per sortir a comprar, per anar a passejar o per sopar amb la familia.

Les grans marques ja s'han adaptat. Poca peça amb transparències veiem ara als aparadors 😉

Avui ens interessen les petites marques, que compten amb processos de producció molt més treballats, amb dissenys molt més autèntics i genuïns i amb clients més exigents i compromesos. Marques que segueixen fidels al seu ADN i que des d'aquí volem donar-los més visibilitat, si és que els cal, perquè entre tots siguem més conscients de la sostenibilitat en la moda, de la importància de la proximitat i de la qualitat de les matèries primeres a l'hora d'escollir el que ens posem.

teletreball
roba-casual-mus-bombon

Mus & Bombon és una marca de moda ètica de Barcelona amb producció peninsular. Aposten per materials d'alta qualitat, orgànics i naturals.

Amb una gran consciència social pel medi ambient reciclen i reutilitzen teixits. Dissenyen per a produccions petites aportant així exclusivitat a cada una de les peces de roba que creen.

Cotó orgànic i lli són els seus teixits estrella per a totes les peces de roba que treuen al mercat

Aposten per la comoditat des dels seus inicis l'any 2016.

moda-roba-killing-weekend

Marca de disseny de moda de roba i complements dissenyats i creats per una jove parella de Manresa. Van crear un concepte de marca amb valors,

Producció local, peces úniques en edicions limitades. Tenen roba per home i per dona, tot i que volen que tota ella sigui unisex

Roba casual, animal friendly i dissenyada i confeccionada responsablement.

Han desfilat a la 080 de Barcelona en més d’una ocasió i no paren d’innovar des del seu ‘lab’, com el defineixen ells.

roba-sostenible-noni-barea

Des de la Garrotxa, i fa més de 15 anys, aquesta dissenyadora de roba va sorgir en resposta al sobre consum existent que encara ens acompanya. Noni Barea fa la seva feina amb delicadesa i sensibilitat, dissenyen i produeixen les seves col·leccions al seu taller.

Trobaràs una moda sostenible, responsable i sense temporalitats imposades. Produeixen les seves peces amb materials elaborats per productors locals, respectuosos amb l’entorn.

Un punt a tenir en compte és que produeixen sèries limitades de 30 peces. L’exclusivitat està gairebé assegurada!

moda-sostenible-nou-moscada

Des de Les Masies de Roda, l'equip de Nou Moscada creu en la moda de proximitat, ètica i compromesa.

Tenen uns valors molt ferms i aposten per produir totes les seves peces de mans de dones que pel motiu que sigui, pateixen una situació de vulnerabilitat. És molt destacable que tot el procés de disseny i de producció és fet a mà, amb la dedicació que es mereix cada peça.

Fan roba per a dones que aboguen la naturalitat i la senzillesa, que busquen la comoditat i la seguretat en el vestir amb dissenys atemporals per gaudir-ne en qualsevol ocasió.

La qualitat és la seva prioritat.

Ens encantaria si ens dius alguna marca de roba que estigui en la mateixa línia que aquestes quatre, perquè realment és admirable la feina que fan. I és així com s'entenen d'una manera més encertada les diferències abismals entre marques d'aquest tipus i marques de grans multinacionals que no cal anomenar.

Siguem més conscients, per un consum molt més responsable, per respecte al nostre planeta, per posar en valor els petits artesans i productors del nostre pais. Segur que tots en sortirem beneficiats.